Najnovšie recenzie zo sekcie Ďalekohľady
za tú cenu super nákup.
na to čo potrebujem mi postačuje
- Za tú cenu fajn
- Čakal som však viac...
- Cena/kvalita
- Perfektný dalekohlad z veľkým ocnym reliéfom a výborná svetelnost
Splnil ocakavanie, kvalitne prevedenie ,doplnky, krasne pozorovanie aj za ozaj slabeho svetla.Za taku cenu asi to najlepsie co mozete na trhu zohnat.Odporucam.
- ED sklo - nízka chromatická aberácia (CA)
- utesnený
- vodeodolný
- plnený argónom - ešte lepšie ako dusík
- široký odnímateľný popruh
- doživotná záruka po registrácii na webe výrobcu
- dielektrické vrstvy
- fázové vrstvy
- antireflexné vrstvy (FMC)
- strechové hranoly - kompaktný dizajn
- vhodný na digiscoping
- ostrenie na blízko od 3m
- váha tesne pod 1 kg
- 1/4 závit je umiestnený na predný "most" preto sa tažšie používajú niektoré statívové adaptéry
- okuláre sú na pocit tvrdšie
Ďalekohľad BRESSER Pirsch ED 15x56 je pre mňa výbornou kombináciou priblíženia, váhy, kvality obrazu a ceny.
Je to ďalekohľad určený prevažne na statív. po vyskúšaní v teréne som zistil, že sa dá používať aj bez statívu ale je dobré mať oporu pre ruky, napríklad zábradlie na pozorovateľni. Krátko sa dá udržať aj len v rukách, je to dosť subjektívne. Zvažoval som aj kúpu spektívu (spotting scope). Ten je bez statívu v podstate nepoužiteľný. Zistil som, že mi je omnoho komfortnejšie pozorovať oboma očami.
Opticky je ďalekohľad veľmi ostrý, podanie farieb verné, farby sú živé, sýte. Optickú klvalitu ocení každý, kto si chce vyskúšať digiscoping - fotenie mobilom alebo mini-kamerou cez ďalekohľad. S použitím držiaku a telefónu Samsung S24 ultra, pro režim, 5x šošovka som dosiahol vo výsledku 34,5x priblíženie. Napríklad mesiac pekne vyplnil takmer celý obraz. Krátery boli jasne čitateľné.
Výstupná pupila 3,73 síce na papieri nepredurčuje tento ďalekohľad na pozorovanie v hlbokej nočnej tme, no v podvečernom šere ma výkon prekvapil. Veľký 56mm objektív v kombinácii s ED sklom a kvalitnými vrstvami dostane do oka obrovské množstvo svetla. Obraz je tak stále čitateľný s množstvom detailov.
Konkurenti:
Nikon Monarch 5 ED 16×56 DCF - ED sklá, podstatne drahší
BRESSER Pirsch 15x56 - lacnejší, bez ED skiel
Vortex Diamondback HD 15x56 - drahší, bez ED skiel
Celestron SkyMaster Pro ED 15x70 - ED sklá, drahší, vačší a ťažší, Porro konštrukcia hranolov
- Nekvalitní optika hodně skreslující obraz. Ale to jsem věděl, že to nebude dobré, za tolik peněz... mělo to být takové šumítko pro deti na dívání se po obloze.
- Nedá se s tím nic...
Pomer cena a výkon výborný. Na pozorovanie prírody veľmi dobrý binokular.
- Lahky a skladny
- Skrutka zaostrenia mohla byt kratsia
Dodavany neoprenovy popruh je neprimerany k velkosti dalekohladu.
Predpokladam ze je dodavany k vsetkym X- tour, ja som pouzil od fotoaparatu.
Discovery Gator 8x21
Pridané: 6. augusta 2026
(naposledy upravené 6. augusta 2026)
Zakúpený v Sonata Optics
- Malá veľkosť
- Zložiteľnosť
- Šnúrka okolo krku
- Vyššia cena
Ako turistom nám svetelnosť aj zaostrenie úplne stačili. Aj počas naozaj slnečných dní to bolo veľmi dobré. Ďalekohľad sa dá ľahko zložiť, je malý a ľahký. Pribalené puzdro sa dá upnúť aj na opasok.
Za pomerne vysokú cenu by som očakávala, že aj šnúrka, vďaka ktorej by sa mal dať ďalekohľad nosiť okolo krku bude aspoň použiteľná, keď už nie kvalitná. Táto má nízku kvalitu, ťažko sa navlieka a systém upevnenia nie je dobrý - z jednej strany dokonca vypadáva už po nejakej pol hodinke chôdze.
Ale ďalekohľad určite odporúčam je dobrý, ľahký a spratný. Len pozor na tú šnúrku, aby sa nerozbil.
- Kvalita a cena top
- lahký, praktický, skladný
- Kvalitná
Super výrobok, som spokojný. Za tie peniaze, čo stál, sa to naozaj oplatilo.
perfekná
- Ok
- Funguje skvele, dobre priblizenie, da sa udrzat v ruke aby nemazalo obraz
Zobrazujem 41 - 60 zo 500 recenzií « Predchádzajúci 1 2 [ 3 ] 4 5...25 Ďalšie »