Najnovšie recenzie zo sekcie Ďalekohľady
- Som sklamaný kvalitou obrazu pri väčšom zväčšení - /50 až 75 krát /, veľkosťou zorného poľa, na to ,že monokulár má priemer objektívu 100 mm. Pri najmenšom zväčšení 25 krát je to ešte v poriadku. Spracovanie ďalekohľadu vyzerá celkom kvalitné.
- Veľmi dobrá ovládateľnosť a kvalita spracovania.
- Vcelku veľká svetelnosť objektívu 200 mm
- Možnosť užitočného rozlíšenia až 400 x s dokúpeným okulárom
- Funkcia "go to"/sync to go
- Možnosť zložiť keď sa nepoužíva
- "Go to"/sync to go nefunguje dobre, alebo sa mi ho ešte nepodarilo nastaviť (podľa bodov/hviezd na oblohe, ale ešte som to neskúšal)
- Nie je ku "Go to"/sync go to, klasický adaptér do elektriky, iba do autozásuvky.
- Mohlo byť viacej okulárov v základnej výbave.
- Montáž "dobson" je ozaj ťažká
Po pár týždňoch užívania mám z ďalekohľadu zmiešané pocity, ale môže to byť tým, že ďalekohľad je určený pre skúsenejších užívateľov a ja som iba laik. Ale už teraz viem, že by som časom chcel teleskop s väčším priemerom na pozorovanie "deep sky" objektov.
Genetic 0904 16x52
Pridané: 30. augusta 2023
(naposledy upravené 30. augusta 2023)
Zakúpený v Darcekvakcii.sk
- Lebo objednaný tovar neprisiel
Objednala som si od vás ďalekohľad monokular no žiaľ bohu ani meil ani smska ze môžem si tovar vyzdvihnúť. Písala som vám aj email ani odpoveď neprišla jako moc vám ďakujem ste ma nasral
- Dobra svetelnosť
- Jasný obraz
- Male rozmeri
- výkonný a kompaktný
- dá pozorovať z balkóna
- dosť drahý
- ešte som nezistil
najsilnejší, ktorý sa ešte dá vytiahnuť a pozorovať z balkóna
Perfektný. Na to, že je to 8x25 má super zorné pole a tiež úžasný obraz. Aberácia je skoro nepostrehnutelná. Veĺkosť a skladnosť je minimálna. Určite dobrá voĺba. Cena prijatelná.
- Kvalita obrazu je celkom dobrá ale vedel by som si predstaviť aj lepšiu.
- Kompaktný
- Gumená protišmyková úprava
- Chrániče optiky padajú dole keď ho držím zvysle.
Za tú cenu celkom dobrý pre menej náročných. Nesklame.
Kto chce lepší tak ten si musí priplatiť.
Nechcel som moc veľký aby sme ho mohli nosiť aj na túry, atď.
Čo nechápem že chrániče, kryty (tie veľké) optiky padnú dole keď je ďalekohľad zvysle. To už fakt sa nedá vyrobiť taký kryt ktorý by držal, a tým aj chránil?! Slabo držia. Potom aká je výstupná kontrola v tej fabrike kde to vyrábajú?!
- Výhody som napísal už pred tým
- Tak aj na druhom kuse je problém s s jemným zahmlením, tentokrát v pravo dole.
U mňa veľké sklamanie, mám už skusenost so značkou Nikon preto som aj teraz išiel po ich produkte, ale tento sa nevydaril.
- Dobrá cena.
- Je ľahký na turistiku, ľahko sa dá nastavovať.
Kupoval som ho hlavne koli 24x zvacseniu, ktore je akurat len na papiery . V realy je obraz pri 24x rozmazany a nepoužiteľný. Pri 8x este ok, ale koli tomu som ho nekupoval. Uz nikdy viac dalekohlad s nastavitelnym zoomom...
Celkovo som z dalekohladu velmi sklamany, skor mi pride jeho celkove prevedenie ako hračka..
Discovery Gator 10–30x30
Pridané: 12. augusta 2023
(naposledy upravené 12. augusta 2023)
Zakúpený v Alemat.sk
- Nič toje iba hračka
vhodny na turistiku, mala som si kupi lepsi
Pomer cena a vykon super.
- kvalita ďalekohľadu
- váha
- kvalita púzdra (tašky)
odporúčam, obraz je čistý kvalitný, ako mali staré dobré Ruské ďalekohľady, Váha je tak akurát, aj tak po chvíle pozorovania ruky trpia. Praktický vhodný na cestovanie.
- v cenovej urovni 150e nic lepsie neexistuje
dalekohlad doporucujem :
kvalitne puzdro
dobra ergonomia
zaostrovanie bez vole
velmi slusny obraz (vzhladom k cene)
- EQ-1 montáž
- Nič
cena verzus kvalita
Zobrazujem 181 - 200 zo 500 recenzií « Predchádzajúci 1...8 9 [ 10 ] 11 12...25 Ďalšie »