Najnovšie recenzie zo sekcie Ďalekohľady
- Slušný amatérsky dalekohlad
- Dobre priblyženie
- Uchytenie na statív
- Ochranné krytky nedržia
- Ostrá optika, dobrá svetelnosť, dobré zvetšenie aj váha a veľkosť sú ok. Super cena.
- Nie je vode odolný a plnený dusíkom ako uvádza heureka. Nie je dobre nastavená optika a to už od výroby.
Mám ďalekohľad už viac rokov, sem tam ho používam, Pri pozorovaní hviezd vidno hviezdu vo dvojmo. Nie je dobre nastavená optika. Pri dennom ostrení, sa nekonečno zaostruje úplne na doraz, ešte by to chcelo pootočiť a doostriť ale už to nejde. Určite ho treba dať nastaviť odborníkovi, akurát cena nastavenia môže byť dosť vysoká.
- dobra optika
- kvalitna znacka
- dobre spracovanie a kvalita vyrobku
- dobre padne do ruky
- 10x36 v pohode udrzatelne v ruke
- nema krytku objektivu
- dobra optika
- kvalitna znacka
pomer cena/kvalita bezkonkurenčnáF
- super obraz
super kvalita za dobrú cenu zatiaľ nemá chyby
- Priemer objektívu 9cm
- Ohnisko 900mm vhodné pre pozorovanie planét
- Skladnosť
Pre začínajúceho pozorovateľa planét je tento refraktor 90/900 veľmi dobrý štart. Pôvodne som zvažoval kvôli cene a skladnosti ďalekohľad menším s objektívom (70mm) a kratším ohniskom(700mm) čo je skvelý ďalekohľad, ale časom by už optické limity nemuseli stačiť.
Na pozorovanie Mesiaca a planét (Merkúr, Venuša Mars, Jupiter(+Galileove mesiace), Saturn, pokročilejší nájdu aj Urán, Neptún a Pluto, dvojhviezdy, hviezdokopy, kométy, prípadne pozemné pozorovanie (obraz v hľadáčiku je obrátený hore nohami, ale v tomto teleskope vidíte neobrátený obraz).
Dokonca keď si na webe zistíte prelet ISS ponad Svk a podarí sa Vám dostať do zorného poľa najväčšiu vesmírnu stanicu, je možné v náznaku rozpoznať jej tvar vďaka jasnému odrazu slnečného svetla z jej solárnych panelov. Objekt sa pohybuje veľmi rýchlo, aretáciu musíte mať uvoľnenú aby ste stíhali sledovať pohyb - takmer nadľudský výkon, ale pohľad stojí za to.
Nie je vhodný na sledovanie iných galaxií a hmlovín (tu má prevahu zrkadlový ďalekohľad s priemerom 15cm a viac). Najbližšia galaxia Andromeda (M31) je viditeľná, ale vo svetelnom smogu mesta uvidíte len jej jasnejšie jadro.
- Nenašiel som
- Naozaj Super kvalita
- skvelý zoom, ostrý obraz, vynikajúce detaily na blízko i ďaleko,
- dodávaný v praktickej kapsičke
- kryty veľkých okulárov sú odnímatelné
- zoom 10 je už na hranici s fyzickou nestabilitou binokuláru v rukách. Dodatočné uchytenie na statív by pomohlo, avšak tento ďalekohlad uchytenie nemá.
- u produktu tento cenovej relácie som očakával aspoň mini handričku na čistenie optiky
môj prvý ďalekohlad, takže nemôžem porovnávať s nižšími cenovými kategóriami, v každom prípade výrobca splnil moje očakávania kvality produktu za stanovenú cenu
- Spokojnosť zakúpeným tovarom
vyhovuje našim účelom, cena je primeraná, sme spokojní
- Kvalitný ďalekohľad s veľkým objektívom.
- Vhodný pre profesionálom aj bežných pozorovateľov.
- Jasný a ostrý obraz za každých svetelných podmienok.
- Využitie pri turistike a love.
- Dusíková naplň
Tento ďalekohľad využije každí pozorovateľ pre svoje záujmy. Ci ste poľovník alebo turista vychutnáte si plnohodnotný zážitok z pozorovania aj vďaka širokému zornému pólu, ktoré zachytí veľa obrazu.
Ďalekohľad je pokrytý antireflexným vrstvám, ktoré zlepšujú výsledný obraz. Jasný a kontrastný obraz Vám zaisti prijemný pozorovanie. Možnosť dioptrickej korekcie pre skvelú úrovne pozorovania pre láve aj pravé oko. Možnosť zväčšenia až 10x. Ďalekohľad chráni dusíková naplň proti korózii a zahmlievaniu. Taktiež pre dlhšie pozorovanie je možnosť umiestnenia na statív.
- Za takú ľudovú cenu určite nekúpite nič kvalitnejšie
- Taška s popruhom na plece
- Nastaviteľné pútko na krk na ďalekohľade
- Trochu ťažší
- Ochranné gumené kryty ďalekohľadu sú skôr smiešne.....pri ich nasadení a pohybe s ďalekohľadom na krku ich stratíte tak do 5 min.
Ja mám 6r. syna kde som chcel na začiatok niečo vyskúšať za nie horibilnú sumu,aby som pred investovaním do niečoho kvalitnejšieho mal predstavu či ho to chytí alebo nie.
Čítal som dosť článkov začínajúcich približne vetou: nekupujte pre deti na začiatok málo kvalitný ďalekohľad lebo ich to potom len odradí.Ale to je podľa môjho názoru hlúposť, pretože aj s lacnejším ďalekohľadom pri dieťati hneď zistíte či k tomu vzťah má a baví ho to alebo nie.A či sa vám oplatí do budúcnosti do toho vyrážať peniaze.
Takže môj osobný pohľad je ....že môj chlapec keď som mu ukázal ako sa zaostruje a vedel si to už obsluhovať sám tak aj po 2hodinách na balkóne poskakoval pri mne keď som sa chcel pozrieť aj ja....že kedy mu ho vrátim.....a to je na dieťa tento model myslím si dosť ťažký.Ale aspoň viem za 25€ že ho to bude baviť.
- ľahký
- výborná ostrosť
- kvalitné prevedenie
trochu blbé puzdro
- Dosť veľká vôľa pri ostriacom kolečku - neraguje okamžite na pohyb. Olympusu 8x21 čo mám doma nemá vpodstate žiadnu vôľu, koliesko reaguje na pohyb okamžite. Čo je lepšie riešenie.
Široké zorné pole, pekný a čistý obraz na priemer 25.mm je to SUPER. Malý a skladný !!! 8x zväčšenie je omoc lepší vyber pre mňa oproti 10x25 čo už doma mám. Omoc menej chvenie rúk - stabilnejší obraz je poznať.
dobrá kvalita za tu cenu
- dobrá viditeľnosť
...
Slabý
Zobrazujem 361 - 380 zo 500 recenzií « Predchádzajúci 1...17 18 [ 19 ] 20 21...25 Ďalšie »